Tarihi Gizemli Kristal Kuru Kafa

3 bin 600 yıllık olduğu düşünülen bir kuru kafa. Ama bildiklerimizden çok farklı. İnsanlık tarihinin eski kalıntıları içinde  en esrarengiz parçalarından biri. Ve nasıl ve kimler tarafından hangi teknolojiyle bu denli mükemmel yapıldığı hala bulunamadı.

Maya dönemine ait  bu kristal kuru kafa, tek bir blok kristal üzerine oyma olarak yapılmış. Nasıl yapıldığı hala çözülemeyen kristal kuru kafanın altından ışık tutulduğunda, ışık tek bir noktaya toplanıp göz çukurlarına iletiliyor. Bu olayı günümüz ileri teknolojileri bile yapamıyor. Bunu yapanlar ya dünya dışı yada eski tarihteki insanlar teknoloji olarak bizden daha ilerideydi. Bir başka varsayımda bu teknolojiyi bulan kavim bu sırrı paylaşmadı ve kavim yok oldu bu sırda onlarla birlikte yok oldu.

Kristal Kuru kafa’yı inceleyen bilim adamları, 3 bin 600 yıllık olduğunu tespit ettiler ama hangi teknolojiyle bu denli mükemmel yapıldığını açıklayamadılar.

1970’lerde 1.3 milyon dolar değer biçilmişti. Ancak kısa süre sonra Kristal Kuru kafa’yı değerlendiren ünlü Smithsonian Enstitüsü, bir gün insanlık tarihine farklı bir ışık tutabilecek bu parçaya yeni bir değer biçti ama bu rakam da sır gibi saklanıyor.

Hiç bir metal kullanılmamıştır, Dorland herhangi bir ize rastlayamamıştır, üzerinde görülen bazı çizgiler kazı sırasında ve sonrasında oluşmuştur ve yine Dorland’a göre büyük olasılıkla kafatası elmas kesici kullanılarak şekillendirilmiş ve mükemmel bir perdahlama ve parlatma işlemi yapılmıştır.
Bir diğer ilginç saptama kafatasındaki su ve silikon – kristal kum izlerinin bulunmuş olmasıdır ve bu oluşum için gereken süre 300 yıldır . Sonuç olarak bütün bunlar bize inanılmaz bir başarıyı veya bilinmeyen bir tür kayıp teknolojinin kullanıldığını göstermektedir.
Modern bilim , kristal kafatasına uygun bir açıklama getiremiyor, insanoğlu Ay’daki dağlara tırmanabiliyor ama bu cisimi açıklayamıyor. Hewlet – Packard’dan bir kristalografın dediği gibi, bu kristal varolmamalıdır. Yüzlerce yıl öncesinin kuartz kristal ustaları acaba kimdi? Yoksa kafatasını, başka birileri mi düşürdü ?

DÖNÜŞÜM

0 yorum:

Yorum Gönder

REKLAM