Dünyanın En Tuhaf Yasakları

 Dünyanın en tuhaf yasakları                

Az sonra okuyacaklarınıza 'yok artık' diyeceğinize şüphe yok; 'sakız çiğnemenin' cezası olur mu demeyin, var! Otomobilde sevişmeye yeltenenlere ise hiç girmiyoruz bile! İşte dünyanın en tuhaf yasakları...
 
Singapur'da sakız çiğnemenin cezası 1992 yılından beri hapis. Bunun tek istisnası nikotin sakızları. Sigara içen kişiler bu sakızları doktor reçetesiyle eczaneden alabiliyor.
 
Brunei, Endonezya ve Malezya'da durian meyvesi çok seviliyor ancak otobüslerde, metrolarda, otellerde ve havalimanlarında bu meyvenin tüketilmesi yasak çünkü çok fena kokuyor.
 
 Suudi Arabistan'da kadınların araba sürmesi yasak.

ABD'de Kentucky eyaletinde aynı erkekle 4 kez evlenip boşanmak yasak.

Danimarka'da bir restoranda yemek yediğinizde tam olarak doymadıkça hesap ödemek zorunda olmadığınızı biliyor muydunuz?

İngiltere'ye gidiyorsunuz ve havaalanında görevlinin valizinizi biraz fazla karıştırdığını düşünüyorsunuz. Şikayette bulunmaya sakın kalkmayın zira bu ülkenin yasalarına göre böyle durumlarda şikayet sürecinin bir ay önceden başlatılması gerekiyor.

Birçok kişinin ilginç cinsel tecrübeler için adres bellediği Tayland'da insanların iç çamaşırı giymeden evden çıkması yasak. Ayrıca üzeriniz çıplaksa otomobilinizin direksiyonuna da oturamazsınız. Tayland bahtının üzerine basamazsınız. Kraliyet ailesini aşağılamayı ise aklınızdan bile geçirmeyin.

Tüm dünyada sumo güreşiyle tanınan Japonya'da şişman olmak yasak. Birçok Japon da bu yasağa uyuyor. Ülkede obezite oranı sadece yüzde 5. Ancak bu durum Japon milletvekillerinin 2009 yılında bel çevresi ölçüsüne bir sınırlama getirmesine engel olamadı.

İtalya’da güvercin beslemek yasak. Uygulamanın sıkılığı, şehirden şehire değişiyor. Ancak, bu kanunun en katı olduğu yer Venedik. Güvercinlerin tarihi yapılara pislemesinden bıkan yetkililerin, güvercin besleme "suçu" için biçtikleri bedel 50-600 dolar (yaklaşık 80-966 TL arası) arasında değişiyor.

Almanya'da benzininiz otobanda biter de yol ortasında kalırsanız, bu kanunlara aykırı. Çünkü Almanya’da otobanda "durmak" yasak. Araçtan inip yürüyerek yola devam etmek isterseniz, bu da suç kapsamına giriyor; çünkü Almanya’da otobanda yürümek de yasak.

Kenya'da Masai Mara halkı için soyunmak serbest, yabancılar için ise yasak. Dolayısıyla safarideyken sıcak basar da üzerinizi çıkarmaya kalkışırsanız bir daha düşünmenizi tavsiye ederiz.

Danimarka'da otomobilinizi çalıştırmadan önce altında uyuyan bir çocuk var mı diye bakmak zorundasınız. Öte yandan olur da burada hapis cezasına çarptırılırsanız kaçmak serbest.

İsviçre'de bir apartmanda yaşıyorsanız saat 22.00'den sonra sifon çekmek yasak.

ABD'de Michigan'da arabada sevişmek yasak. Ayrıca kadının saçı da kanunen kocasına ait sayılıyor.

ABD'de Alaska'da uyuyan bir ayıyı fotoğraf çekmek amacıyla uyandırmak yasak.

Alaska'da bir geyiği hareket halindeki bir uçaktan asagi atmak ve bir geyiğe alkollü içki vermek yasak, cezası ise hapis.

Trinidad Tobago ve St. Lucia'ya giderken kamuflaj pantolonu giymemeye dikkat! Zira insanların askerleri ve diğer yetkilileri taklit etmesi yasak.

Amerika'nın Alabama eyaletinde motorlu taşıt kullanan bir sürücünün gözbağı kullanması, pantolonun arka cebinde dondurma bulundurmak yasak. Anniston kentinin Noble Caddesi'nde bluejean giymek yasak. Jasper kentinde, bir erkeğin eşini basparmağından daha kalın bir sopayla dövmesi yasak. Lee ilçesinde, çarsamba günleri günes battıktan sonra fıstık satmak yasak. Mobile kentinde, kadınlara yönelik uluma sesleri çıkarmak yasak.

ABD'de Güney Dakota'da bir beyaz, kendi evinde ya da arazisinde beşten fazla Kızılderili görürse, öldürebilir. Kızılderililer "saldırgan taraf" kabul ediliyor. Eyalet sınırlari içindeki peynir fabrikalarında uyumak yasak. Spearfish kentinde 3 Kızılderili'yi sokakta vurmak serbest.

İngiltere'de 1986'da kabul edilen "Uzay Yasası" gereği ülke uzaylıların işgaline uğrarsa Dışişleri Bakanı orantılı güç kullanarak bu işgali savuşturma hakkına sahip. Ancak eğer uzaylıların "işgal izni" varsa o zaman iş değişiyor. Bu durumda "uzay nesneleri"ni kullanmak tamamen yasal hale geliyor.

İçki tüketimiyle ilgili her yerin yasası kendine göre. ABD'de örneğin St. Louis'de sokakta oturarak bira içmek yasakken, Chicago'da ise ayakta içmek yasak. Topeka'da çay fincanında şarap servis edilemiyor, Cleveland'da ise birden fazla kişinin aynı viski şişesinden içmesi yasak. Ama en ilginci Kanada'nın Saskatchewan şehrindeki yasak olmalı: Birahanede su içemezsiniz!

ABD'nin Marland eyaletinde bir aslanı sinemaya götürmek yasak. Ocean City'de ise yüzerken yemek yemek yasak.

Çek Cumhuriyeti'nde taksimetrelerin üç kademesi var. Bu ülkeye gittiğinizde şoför sayacı birinci kademeye ayarladıysa sorun yok, ikinci kademeye ayarladıysa bizi kazıklamaya çalışıyor olabilir. Ancak eğer üçüncü kademeye ayarladıysa panik yapmaya başlayın zira ülke yasalarına göre bu kademe sadece nükleer patlamalar sonrası kullanılabiliyor.

Endonezya’da şeriat kurallarının uygulandığı Ace eyaletinde kadınların motosiklette erkeklerin arkasında bacaklarını açarak oturması yasaklanıyor. Lhokseumawe Belediye Başkanı Sueydi Yahya, AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, “Kadınlar motosiklette bacaklarını açıp oturmamalı. Çünkü bu erkek sürücüyü kışkırtabilir. Dahası bu yasakla kadınlar istenmeyen bir durumdan da kurtulabilir” dedi. Yahya, “Burada şeriat var. Kadınların bacaklarını açarak oturması caiz değildir” diye konuştu.

Montana'da yedi ya da daha fazla Kızılderili'yi bir arada görürseniz vicdan azabı çekmeden ve yasayı da arkanıza alarak öldürebilirsiniz. Bir kadinin eşine ait bir mektubu açması ağır suç

Nevada'nın Eureka kentinde ise bıyıklı erkeklerin kadınları öpmeleri yasak.

ABD'nin Arkansas eyaletinde kocanın karısını ayda bir kez dövmesi normal; birden fazla dövmesi ise yasak

Ace’de yerel yöneticiler daha önce kadınların dar pantolon giymesini yasaklayan, zina yapanların taşlanmasını ve eşcinsellerin kırbaçlanmasını öngören yasaları kabul etmişti.

Yasaklar özellikle de kadınlara uygulanan yasaklar deyince akıllara çeşit çeşit uygulamalar geliyor. Örneğin Suudi Arabistan’da kadınların oy vermesi yasak. Son olarak belediye seçimleri öncesinde bir kadının dava açmasıyla yasak gündeme gelmişti.

Suudi Arabistan’da kadınların erkek vasilerinin izni olmadan ülke dışına çıkmaları da yasak. Ülkeden çıkabilmek için kadınların ilk olarak vasilerinden izin alması gerekiyor. Bu yasak o kadar ilerledi ki erkeklerin cep telefonlarına sorumlu oldukları kadınların ülke dışına çıkması halinde mesaj gönderilmesi bile söz konusu oldu. Bu yeni uygulama büyük tartışma yarattı.



Cezayir’de de Ramazan ayında sigara içmek yasak. Hatta geçtiğimiz aylarda Lübnan’ın tanınmış Hıristiyan şarkıcılarından Yara, bindiği takside sigara içmek istediği için karakolluk olmuştu. Oruç tutan Cezayirli şoför, öfkeli bir şekilde şarkıcıdan sigarayı söndürmesini istemiş, Yara bu isteği yerine getirmeyince şarkıcıyı karakola götürüp şikayette bulunmuştu.

Mısır’da bir din adamı kadınların muz, havuç, kabak, salatalık gibi yiyeceklere dokunmasını ‘yasakladı’. Şeyh, bunların erkek cinsel organına benzediğini ve cinsellik düşünmeye neden olabileceğini iddia etti.

Ama İran’ın yasakları bununla da sınırlı değil. Kadınların dar pantolon giymesi, erkeklerin jöle sürmesi, köpek beslemek ve gezdirmek, kadınların erkeklerin futbol maçlarını stadyumlarda hatta sinema salonlarında bile izlemeleri yasak.

Danimarka'da demiryolunda öpüşmek yasak. Danimarka'da ayrıca otomobilinin karşısına at arabası çıkan sürücü, otosunu kenara çekmek zorunda.

Kanada'nın Oshawa kentinde ağaca tırmanmak ve pazar günleri dondurma yemek yasak.

İskoçya'da kapınızı çalıp tuvaletinizi kullanmak isteyen birini içeri almak zorundasınız.

İngiltere'de Liverpool'da kadınların halka açık yerde üstsüz gezmesi yasak.
İsviçre'de pazar günü çamaşır asmak yasak. Tayland'da İç çamaşırsız gezmek yasak.
Kuzey Carolina'da bir evde seks yapılırken tüm perdeler kapatılmak zorunda!  Kuzey Carolina'da oral seks doğaya karşi işlenmiş bir suç sayıldığı için yasak.

 

DÖNÜŞÜM

0 yorum:

Yorum Gönder

REKLAM