Bu Adamın Hayatı Çok İlginç

Mick Dodge, 25 yıldır ağaçlarda yaşayan, dişlerini kozalakla temizleyen bir adam. İki yıldır hayatı ABD’de National Geographic’te yayınlanıyor. Efsane haline gelmesi de bu TV programının bir uzantısı. Mick Dodge, aam 25 yıl önce ölen babasının küllerini savurmak için bir yer ararken şehir hayatından uzaklaşma kararını da aldı. Ayakkabı giymeyi şimdi hayatını sürdüğü Washington eyaletinin batısındaki Olimpik Yarımadası’nda bulunan Hoh Yağmur Ormanları’na yerleştiği anda bıraktı.


İki yıl önce National Geographic kanalı ona program yapmayı teklif ettiğinde de “Hayır” demedi. Şimdi neredeyse her Amerikalının bildiği Mick Dodge efsanesi ünvanını da böyle kazandı. Kendisiyle yapılan bir röportajda “Hiç eve dönmek istediğiniz oldu mu?” sorusuna, “Evet bir kere döndüm. Çünkü ayaklarım çok deforme olmuştu ve sürekli acıyorlardı.


 Artık zor yürüyebildiğim noktada yaptım bunu. Ayaklarım şifa buldu ama bu sefer şehir hayatında boyun, sırt ve kalp ağrısı çekmeye başladım. Bu ayak acımdan daha da kötüydü. Hemen geri döndüm. Şimdi ayaklarım daha güçlü” diye cevap verdi.

 
“İnsanlar hep bir ev sahibi olma derdinde. Bunu buradan bakınca kendini bir kutuya kapatma fikri gibi görüyorum.


Konfor, alışkanlıklar, ayakkabı gibi fiziksel eşyalar, makinalar, cep telefonları bunlar hep insanı evcilleştirmek için var.
 Sınırlarını çizmek, bir noktada kalmasını sağlamak, izlemek için.” Artık ünlü biri olduğu için kendisini görmeye gelenlerin ilk önce ayakkabılarını çalıyor Dodge. "Giymek için değil, onlar çıplak ayak yürümeyi öğrensinler diye. Bu her şeyin başı. İlk önce ayaklar kurtulmalı zincirlerden” diyor gülerek.

DÖNÜŞÜM

0 yorum:

Yorum Gönder

REKLAM